Uncategorized
Poletje je (skrajni) čas, da poskrbite za svoje plovilo

Navtična sezona se je nedvomno začela že spomladi, vendar pa marsikdo za svoje plovilo poskrbi tudi v poletnih mesecih, pred prihajajočim dopustom.

Zaradi neaktivnosti plovila v hladnejših obdobjih lahko pride do nepravilnosti pri delovanju in pogonu motorja. Predvsem se je potrebno pri rednem in pravilnem vzdrževanju plovil osredotočiti na posamezna področja, ki vplivajo na pravilno delovanje motorja. Mednje spadajo zajem vode, tesnilni sistem in pravilna korozijska zaščita. Eden ključnih faktorjev za brezhibno plovbo oz. delovanje vašega motorja pa je izbor ustreznega motornega olja. V nadaljevanju predstavljamo program izjemno kakovostnih izdelkov, ki bodo vašemu plovilu zagotovile nemoteno delovanje ves čas sezone.

 

Maziva in pripomočki za navtični program

V prvi fazi je potrebno iz motorja iztočiti staro olje, zato so potrebni lovilci olj, takoj zatem pa je potrebno doliti novo motorno olje primerne kvalitete.

NSL Stream Power in ADDINOL Add Aqua Super MZ sta visoko zmogljiva motorna olja za 2-taktne motorje, ki sta prilagojena za zmogljive in hitre izvenkrmne motorje. Odlikujejo ju odlična zaščita pred obrabo motorja in pred vlago in morsko vodo. Preprečujeta nastanek okvare vžigalnih svečk, predčasen vžig in zamašitev izpušnega sistema. Za 4-taktne motorje pa je najboljša izbira olje NLS Stream Power OTB.

  • motorno olje in lovilec olj

7296-1 olje40724110_3_10x10cm

 

Mast ADDINOL KORROSIONSSCHUTZFETT SW 2 je specialna, večnamenska mast odporna na slano vodo, ki se jo aplicira na vitle, vijake, kotalne in drsne ležaje, navojna vretena itd. Odlična je za vse vrste podvodnih naprav, za mazanje delov in komponent na manjših plovilih (jahtah) kot tudi v ladjedelnicah. Nudi dobro antikorozijsko zaščito do dve leti v notranjih prostorih in do enega leta v zunanjih prostorih. Vzdržljiva je za zelo visoke temperature, do 80°C in zagotavlja nizko separacijo olja ter odličen tesnilni učinek v hladni in topli vodi. Pri težje dostopnih mestih na motorju ponujamo tudi standardno kovinsko oljnico Pressol, s katero bo aplikacija olja enostavnejša.

  • večnamenska mast in kovinska oljnica

add-400g05135_bild_10x10cm

 

Korozijska zaščita in čiščenje plovila

Za pravilno zaščito plovil pri izpodrivanju vlage in vode poskrbita penetracijsko olje ADD KRIECHÖL v spreju in ADD KORROSIONSSCHUTZSPRAY KO 6-F sprej . Penetracijsko olje nudi odlično zaščito kovinskih delov med transportom ali hrambo in odlično (začasno) antikorozijsko zaščito kovinskih površin. Ima izjemne lastnosti lezenja in raztapljanja rje ter učinkovitost pri izpodiravnju vode. Večfunkcijsko antikorozijsko sredstvo ADD KORROSIONSSCHUTZSPRAY KO 6-F sprej ima dobre penetracijske sposobnosti in izjemen mazalni učinek. Nanaša se preprosto na površine, tudi na mokre ali vlažne.

  • penetracijsko olje v spreju in antikorozijski sprej

ko_6-faddinol_kriechoel_500

Za redno čiščenje in vzdrževanje plovil naši zadovoljni uporabniki priporočajo univerzalno čistilo ADDINOL UNIVERSALREINIGERSPRAY, ki je izdelano iz mešanice hidrokarbonov in topil. Uporablja se za čiščenje umazanije na kovinskih površinah, gibljivih delih in pri čiščenju motorja. Sprej je vsestransko uporaben in izjemno učinkovit.

  • univerzalno čistilo

universalreiniger

 

Čistilni robčki

Ambersil TOUGH WIPES so čistilni robčki, ki uspešno odstranjujejo olja, masti, barve, črnila, lepila in ostale nečistoče. Čistilno sredstvo je nežno za roke in zelo učinkovito za odstranjevanje trdovratne umazanije.

  • čistilni robčki

ambersil-robcki-akcija_1

Podajamo vam še nekaj koristinih nasvetov, kako poskrbeti za vaše plovilo v času zimovanja:

1. Plovilo zračite pogosto, minimalno dvakrat na mesec.
2. Poleg zračenja plovila, zaženite tudi motor.
3. Nastavite sol za absorbiranje vlage v posode in jih tudi redno praznite.
4. Odprite in pustite odprte vse elemente na plovilu, ki jih je mogoče odpreti.
5. Pogosto in redno pregledujte delovanje kalužne črpalke.
6. Omogočite akumulatorjem, da imajo suh in zračen prostor, baterija namreč ne sme biti brez dopolnjevanja 60 dni.
7. Elektronskim elementom nadenite originalne zaščitne pokrovčke ali jih s pokrivanjem zaščitite kako drugače pred vremenskimi vplivi.

Vir nasvetov: Navtikaplus

Če boste pri vzdrževanju in servisiranju vaših plovil uporabljali visoko kvalitetne izdelke, bo vaša plovba potekala celotno sezono brezskrbno in nemoteno.

Za dodatno pomoč pri pravilni izbiri kvalitetnih izdelkov za vzdrževanje in nego plovil so vam na voljo naši strokovnjaki na 01 29 27 960 oz. preko e-pošte shop@mm-intercom.si.

 

MM Intercom spletna trgovina

st_izdelkov

Zanesljivost

100% varen nakup


dostava

Hitra dostava

1-2 delovna dneva


placila.png

Način plačila

tudi po povzetju / predračunu

Spletna trgovina

MM Intercom spletno mesto

st_izdelkov

“One stop shop” za najzaneslivejšo oskrbo

Več kot 100.000 različnih artiklov


dostava

Priznana kakovost. Zagotovljena rešitev.

Izbor svetovno znanih proizvajalcev


placila.png

Za neprekinjeno delovanje proizvodnje

M&M asistenčni center

Spletno mesto